Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑΤΕΣ

Καλοκαιρι γαρ,
και αν δεν τιμησουμε τους τσιπουρομεζεδες τοτε τι?
Σας παραθετω μια ευκολη συνταγη σαρδελας  που μπορει να φτειαχτει
ακομα κι απο τον πιο αρχαριο
αλλα τρωγεται ΜΟΝΟ απο μερακληδες!!!















Παμε πρωι-πρωι στον ψαρα και αγοραζουμε 1 κιλο σαρδελες φρεσκες(να μην εχουν αιματα )
Παιρνουμε τις σαρδελες αφαιρουμε τα κεφαλια και τα εντοσθια τους
και τις ξεπλενουμε καλα αφαιροντας με τα χερια τα λεπια.
Τις βαζουμε μέσα σε ξυδι δυνατο αραιωμενο με νερο (3 μερη ξυδιου 1 νερο),
στο οποιο έχουμε ριξει λιγο χοντρο αλατι.
Τις αφηνουμε από 4-6 ωρες –εξαρταται από τη δυναμη του ξυδιου-.
Κατόπιν τις βγαζουμε και με προσοχή να μην διαλυθουν αφαιρουμε το κοκαλακι που έχουν στη μεση.
Τις τοποθετουμε με σειρα μέσα σε ένα δοχειο και τις καλυπτουμε με λαδι .
Στη συνεχεια καλουμε τους φιλους μας  φροντιζοντας να υπάρχει αφθονο τσιπουρακι στο ψυγειο μας και τις ……τσακιζουμε συντροφια με ότι αλλους ομορφους μεζεδες έχουμε σκεφτει να συνοδεψουμε!

****Η ιδια συνταγη γινεται και με γαυρο ειναι εξισου πεντανοστιμη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου